2014. december 18., csütörtök
Duplán - gombával, sajttal- töltött fasírt, póréhagymás, csőben sült ( gratin ) burgonyával
Hozzávalók :
a fasírthoz
- 50 dkg darált sertéshús
- só, bors
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. mustár
- majoranna
" töltelék "
- kb. 15-20 dkg apróbb szemű csiperkegomba
- 10-15 dkg sajt
a burgonya gratinhoz
- kb. 50 dkg burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 2 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- só, fehérbors
- őrölt szerecsendió
- 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A hagymákat finomra vágom, majd a fasírt többi hozzávalójával összegyúrom. A csiperke fejeket megmosom, a tönköket kiszedem, és azok helyére egy-egy, kockára vágott sajtot teszek. A fasírthúsból elveszek egy gombócnyit, és " belecsomagolom " a sajtos gombafejet.
Tepsibe rakva, közepesen forró sütőben aranybarnára sütöm.
Közben a burgonyát meghámozom, megmosom, majd késsel, vagy gyalugéppel nagyon vékony szeletekre vágom. A póréhagymát vékonyan félfőre vágom.
Egy magas falú tepsit kivajazok, és a burgonyát több rétegben egymásra fektetem. A rétegeket enyhén sózom, borsozom, megszórom a hagyma szeletekkel, majd minden második réteget enyhén fűszerezem a szerecsendióval. A tej és tejszín keverékét ráöntöm. El kell lepnie. Megszórom a reszelt sajttal.
Ha a hús kész, akkor a forró sütőbe tolom a burgonyát, amíg magába szívja a nedvességet, és megpuhul, illetve a sajt is kissé megbarnul a tetején.
A ropogós fasírtot a nagyobb kockára vágott burgonya gratinnal, és kevés balzsamecettel meglocsolt, párolt sárgarépával tálalom.
Megjegyzés : A húst alaposan zárjuk le a sajttal a közepén, mert kifolyhat.
Ha nem elég a gratinhoz a folyadék, akkor 1:1 arányban felönthetjük a tej-tejszín keverékkel.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése