2014. december 4., csütörtök
Gombakrémleves
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba ( laskát és csiperkét használtam vegyesen )
- 1 fej hagyma
- olaj
- 2 ek. vaj
- 2 ek. liszt
- 3 dl zöldségalaplé
- 4 dl tej
- kakukkfű
- 1 ek. friss petrezselyem
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 tk. ételízesítő
- só, őrölt fehér bors
Elkészítés :
A gombát alaposan megmosom, majd kisebb darabokra vágom.
Egy fazékban, kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd megszórom a liszttel és világos rántást készítek belőle. Ezután felöntöm a zöldséglével és a tejjel, és kb. 10-15 percig főzöm.
Eközben a vajon megpirítom a gombát, a finomra vágott petrezselyemmel, majd a fazékba, a levesalaphoz adom. Az egészet kb. 15 percig főzöm tovább.
Ezután a tejszínt, az ételízesítőt és a felaprított kakukkfűvet is hozzáadom. Sózom, borsozom. Átkeverem, majd pirított olajos magokkal tálalom.
Megjegyzés : Zöldségalaplé hiányában egy zöldséges leveskockát feloldok a 3 dl, felmelegített vízben.
Aki jobban kedveli, használhat rókagombát, vagy vargányát.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alaplé,
Ételízesítő,
Fehérbors,
Főzőtejszín,
Gomba,
Leves,
Liszt,
Olaj,
Petrezselyem,
Tej,
Vaj/Margarin,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése