Hozzávalók :
a tésztához
- 17 dkg liszt
- 5,5 dkg darált dió
- 15 dkg hideg vaj
- 7,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- fél narancs lereszelt héja
a " töltelékhez "
- 2-3 ek. nádcukor
- 5-6 db, omlós karamell cukorka
Elkészítés :
A hozzávalókból gyors, határozott mozdulatokkal tésztát gyúrok, amit 1 órára a hűtőbe teszek pihenni. A cukorkákat kisebb darabokra vágom ( kb. 4 felé )
Előmelegítem a sütőt.
A tésztából lecsippentve dió nagyságú golyókat formázok, amiket meghempergetek a nádcukorba és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatok. A gömböcöket előbb hüvelykujjal picit benyomom, majd a mutatóujjamat behajlítva mélyedés nyomok a tésztagolyók közepére. Ide rakosgatok egy-két darabkát a karamell cukorból.
180 fokon aranybarnára sütöm.
Megjegyzés : A mélyedésekbe rakhatunk csokit, aszalt gyümölcsöt vagy akár lekvárt is
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése