Print Friendly and PDF

2016. augusztus 26., péntek

Diós linzercsók, karamellel



Hozzávalók : 

a tésztához
- 17 dkg liszt
- 5,5 dkg darált dió
- 15 dkg hideg vaj
- 7,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- fél narancs lereszelt héja
a " töltelékhez "
- 2-3 ek. nádcukor
- 5-6 db, omlós karamell cukorka

Elkészítés : 

A hozzávalókból gyors, határozott mozdulatokkal tésztát gyúrok, amit 1 órára a hűtőbe teszek pihenni. A cukorkákat kisebb darabokra vágom ( kb. 4 felé )
Előmelegítem a sütőt.
A tésztából lecsippentve dió nagyságú golyókat formázok, amiket meghempergetek a nádcukorba és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatok. A gömböcöket előbb hüvelykujjal picit benyomom, majd a mutatóujjamat behajlítva mélyedés nyomok a tésztagolyók közepére. Ide rakosgatok egy-két darabkát a karamell cukorból.
180 fokon aranybarnára sütöm.



Megjegyzés : A mélyedésekbe rakhatunk csokit, aszalt gyümölcsöt vagy akár lekvárt is












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...