Hozzávalók :
- 1 zacskó ( 1 kg ) mirelit reszelt tök, kaporral
- 2 fej hagyma
- só, bors
- olaj
- cukor és ecet, ízlés szerint
- 1/2 kk. fűszerpaprika
- kb. 1-2 ek. liszt
- kb. 1 kis doboz tejföl
Elkészítés :
Egy lábosba megdinsztelem a felkockázott hagymát, majd hozzáadom a fagyott tököt. Sózom, borsozom és felöntöm egy kevés vízzel. Puhára párolom. Ízesítem az ecettel, majd behabarom a tejföl és a liszt keverékével, amihez hozzáadtam a paprikát is. Ezután megkóstolom, és egy kevés cukorral pikánsra ízesítem.
Fasírttal, pörkölttel, vagy leveles tésztába bújtatott virslivel ( malackával ) tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése