2016. augusztus 4., csütörtök
Karamellás-körtés rácsos pite
Hozzávalók :
- 2 adag linzer tészta
a töltelékhez
- 1-1,2 kg körte
- 1 citrom leve és lereszelt héja
- 10 dkg nádcukor
- 1 ek. vaj
- 10 őrölt mandula
- 1 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- őrölt fahéj
Elkészítés :
A linzertésztát a recept szerint elkészítem, majd hűtőbe rakom.
A körtéket meghámozom, magházukat eltávolítom, majd felszeletelem. Meglocsolom a citromlével.
A töltelékhez egy nagy lábosba a cukrot világos színűre karamellizálom és hozzáadom a vajat. Beleforgatom a körtét és a mandulát, majd felöntöm a tejszínnel. Puhára párolom. A pudingporokat csomómentesre keverem 2-2,5 dl vízben ( attól függően, hogy a körte mennyi nedvességet eresztett ), amivel besűrítem a párolt körtét. 1-2 percig főzöm, ízesítem 1 csipet fahéjjal. Hagyom hűlni.
Lisztezett munkafelületen a tésztát két részre osztom. Az egyik felét gáztepsi nagyságúra nyújtom, majd villával megszurkálva 10-15 percig, 175-180 fokon elősütöm. Ezután rásimítom a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtom és csíkokra vágom, amivel befedem a sütit.
170-180 fokon aranybarnára sütöm.
Kockára vágva, porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Fahéj,
Körte,
Liszt,
Mandula,
Nádcukor,
Pite,
Porcukor,
Pudingpor,
Tejszín,
Tojássárga,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése