Print Friendly and PDF

2016. augusztus 3., szerda

Mákos túrótorta, ribizlivel




Hozzávalók : 

- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált mák
- 25 dkg krémes túró
- 3 tojás
- 13 dkg porcukor
- 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
- kb. 2 dl olaj
- 12-15 dkg piros ribizli
- 1 citrom héja

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szét választom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a cukrokkal, a citromhéjjal és az olajjal kihabosítom, majd 2-3 részletben belekavarom a túrót. A masszához szitálom a sütőporos lisztet is, belekeverem a mákot, végül óvatosan hozzáforgatom a fehérjehabot és a ribizlit.
Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, belesimítom a tésztát. 170-175 fokon készre sütöm, kb. 35-45 perc alatt.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...