Hozzávalók :
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált mák
- 25 dkg krémes túró
- 3 tojás
- 13 dkg porcukor
- 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
- kb. 2 dl olaj
- 12-15 dkg piros ribizli
- 1 citrom héja
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szét választom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a cukrokkal, a citromhéjjal és az olajjal kihabosítom, majd 2-3 részletben belekavarom a túrót. A masszához szitálom a sütőporos lisztet is, belekeverem a mákot, végül óvatosan hozzáforgatom a fehérjehabot és a ribizlit.
Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, belesimítom a tésztát. 170-175 fokon készre sütöm, kb. 35-45 perc alatt.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése