Hozzávalók :
a fasírthoz
- 50 dkg darált hús
- só, bors
- 1-2 csapott ek. mustár
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. fűszerpaprika
- 1 kk. őrölt kömény
a réteshez
- 1 csomag ( 8 lapos ) rétestészta
- 40-50 dkg vegyes párolt zöldség ( pl. zöldborsó, karfiol, gomba, kukorica, burgonya, sárgarépa )
- 1-2 ek. szezámmag
- 25 dkg reszelt sajt ( pl. trappista, gouda, edami vagy ementáli )
a salátához
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 fejes saláta
Elkészítés :
A fasírt hozzávalóit összegyúrom, pihentetem 10-15 percet.
A salátához az uborkát vékonyra felszeletelem, megsózom és hagyom állni. A tejfölt ízesítem sóval, borssal, belereszelem a fokhagymát. A salátát leveleire szedem, jól lemosom és leszárítgatom ( salátacentrifuga )
Előmelegítem a sütőt.
A réteslapokat kettesével összefogva hosszában 3 részre vágom. A felém eső részére halmozok a párolt zöldségből 1-2 ek.-nyit, majd háromszögbe hajtom. Ez megcsinálom a többi tésztával is. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a rétescsomagokat, lekenem a tetejüket egy kevés tejföllel és megszórom szezámmaggal. 190 fokon pirosra sütöm őket.
Amíg sül a rétes, egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, majd a darált húsos masszából pogácsákat formázva, a forró olajba kisütöm azokat.
Tálalásnál a saláta levelekre uborkaszeleteket fektetek, amiket meglocsolok a fokhagymás tejföllel. Mellé rendezem a fasírtot és a zöldséges rétest.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése