Print Friendly and PDF

2016. augusztus 31., szerda

Kakaós csiga




Hozzávalók : 

- 1 adag blundel tészta
a töltelékez
- 1 tojás
- kakaópor és cukor, ízlés szerint ( kb. 3 ek. kakaóhoz adtam 5-6 ek. porcukrot )

Elkészítés : 

A tésztát a recept szerint elkészítem.
Előmelegítem a sütőt 200-220 fokra.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtom. Megkenem az elhabart tojással, majd megszórom a cukros kakaóval. Szorosan feltekerem, majd ujjnyi vastag szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a csigákat, és a tetejüket enyhén, egy kicsit lenyomom tenyérrel. Megkenem a sütiket tojással és meleg helyen hagyom 20-25 percet kelni.
180-185 fokon aranybarnára sütöm.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...