Print Friendly and PDF

2017. január 19., csütörtök

Svéd túrófánk




Fááááááánk... túró fááááááánk... citromos túrófáááááánk 🍩🍩🍩 
És ami a legjobb, nem kell keleszteni, nincs zsíros utóíz, mert nem szívja meg magát olajjal.
20-25 perc és már ehetjük is !!!





Hozzávalók : 

- 40 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 6 ek. tej
- 2 ek. citromlikőr ( elhagyható, helyette 2 ek. tej )
a szóráshoz
- porcukor

Elkészítés : 

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 10 perc pihenő után, lisztezett kézzel diónyi gombócokat formázok a masszából.
Egy lábosba, magas hőfokon olajat hevítek, majd egy pici darab tésztával próbát végzek, hogy elég forró-e. Ekkor visszaveszem a gáz, és közepes lángnál ( ha túl forró olajban sütnénk, akkor a közepe nem sülne át és nyers maradna ) , egyszerre csak pár darab ( mert kissé megnő ) golyócskát sütök az olajban. A fánkok maguktól forognak.
Mikor aranybarnára sült, papírtörlőre szedem a gömböcöket.
Porcukorral megszórva, lekvárral vagy édes tejföllel, hidegen vagy melegen éppen ugyanolyan finom.




Megjegyzés : A recept Kifli és levendula blogjából származik.













Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Ez annyira egyszerű, hogy elkészítem, csak az olaj szag a problematikus.

    VálaszTörlés
  2. Mintha a zsírnak nem lenne szaga. Nem kell nyafogni, tessen szellőztetni sütés közben
    !!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...