2017. január 19., csütörtök
Svéd túrófánk
Fááááááánk... túró fááááááánk... citromos túrófáááááánk 🍩🍩🍩
És ami a legjobb, nem kell keleszteni, nincs zsíros utóíz, mert nem szívja meg magát olajjal.
20-25 perc és már ehetjük is !!!
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 6 ek. tej
- 2 ek. citromlikőr ( elhagyható, helyette 2 ek. tej )
a szóráshoz
- porcukor
Elkészítés :
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 10 perc pihenő után, lisztezett kézzel diónyi gombócokat formázok a masszából.
Egy lábosba, magas hőfokon olajat hevítek, majd egy pici darab tésztával próbát végzek, hogy elég forró-e. Ekkor visszaveszem a gáz, és közepes lángnál ( ha túl forró olajban sütnénk, akkor a közepe nem sülne át és nyers maradna ) , egyszerre csak pár darab ( mert kissé megnő ) golyócskát sütök az olajban. A fánkok maguktól forognak.
Mikor aranybarnára sült, papírtörlőre szedem a gömböcöket.
Porcukorral megszórva, lekvárral vagy édes tejföllel, hidegen vagy melegen éppen ugyanolyan finom.
Megjegyzés : A recept Kifli és levendula blogjából származik.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Cukor,
Fánk,
Likőr,
Liszt,
Porcukor,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Túró,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez annyira egyszerű, hogy elkészítem, csak az olaj szag a problematikus.
VálaszTörlésMintha a zsírnak nem lenne szaga. Nem kell nyafogni, tessen szellőztetni sütés közben
VálaszTörlés!!