2017. január 24., kedd
Narancsos túrófánk
Hozzávalók :
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 3 db tojás
- 1 tk. szódabikarbóna ( vagy sütőpor )
- 1 csipet só
- 175 g tejföl
- 4 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs lereszelt héja
- 2-3 ek. narancslikőr ( elhagyható, de ajánlott )
Elkészítés :
Egy tálba összekeverem a hozzávalókat, és két kiskanál segítségével a felhevített, forró olajba szaggatok a tésztából. A gömböcök maguktól forognak az olajban...
Az aranybarnára sült fánkokat papírtörlőre szedem, majd megszórom porcukorral és így kínálom.
Megjegyzés : Fontos, hogy az olaj az első sütés előtt tényleg forró legyen, de utána vegyük visszább a hőfokot, hogy a fánkok jól át tudjanak sülni.
A recept Rupáner konyhájából származik.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Fánk,
Likőr,
Liszt,
Narancs,
Porcukor,
Szódabikarbóna,
Tejföl,
Tojás,
Túró,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A megszóróm kevés. Jól meghempergetem a cukorban, miután nincs a tésztájában cukor. Még így is kevesebb, mintha a tésztába tettem volna cukrot, bármelyik recept szerint.
VálaszTörlés