2017. január 22., vasárnap
Túrós uzsonnakenyér, aszalt sárgabarackkal
Hozzávalók :
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 13 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- 5-10 dkg aszalt sárgabarack, kis kockára vágva
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A vajat habosra keverem a cukrokkal, majd a tojásokat egyesével beledolgozom. Hozzáadom a citrom héját és annak kifacsart levét, az áttört túrót, a sütőporos lisztet és a barackot.
Két vekniformát kibélelek sütőpapírral vagy alaposan kivajazom és megszórom liszttel, majd a tésztát fele-fele arányban belekanalazom. 180 fokon, kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm, majd rácson hagyom hűlni.
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Aszalt gyümölcs,
Citrom,
Cukor,
Liszt,
Sütőpor,
Tojás,
Túró,
Uzsonnakenyér,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése