Print Friendly and PDF

2017. január 22., vasárnap

Túrós uzsonnakenyér, aszalt sárgabarackkal





Hozzávalók : 

- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 13 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- 5-10 dkg aszalt sárgabarack, kis kockára vágva


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat habosra keverem a cukrokkal, majd a tojásokat egyesével beledolgozom. Hozzáadom a citrom héját és annak kifacsart levét, az áttört túrót, a sütőporos lisztet és a barackot.
Két vekniformát kibélelek sütőpapírral vagy alaposan kivajazom és megszórom liszttel, majd a tésztát fele-fele arányban belekanalazom. 180 fokon, kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm, majd rácson hagyom hűlni.
Porcukorral meghintve kínálom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...