Print Friendly and PDF

2017. április 9., vasárnap

Almás répatorta




Hozzávalók :

a répatortához
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 15 dkg cukor ( én 10 dkg nád,- 3 dkg kristály,- és 2 dkg b. vaníliás cukrot használtam )
- 1 ek. méz
- 2 tojás
- 1 dl ( kb. 7 ek. ) olaj
- 20 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 7 dkg darált dió
- 1 kk. őrölt fahéj
- csipet só
a töltelékhez
- 3-4 közepesen nagy alma
- 1 citrom
-  6-8 ek. nádcukor
- 1 kk. őrölt fahéj
- 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba mérem a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat ( liszt, szódab., fahéj, dió és a só ). Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba ! Rácson hagyom kihűlni, majd vízszintesen félbevágom.
Az almákat meghámozom, kicsumázom, majd lereszelem, és egy lábosba teszem. Megszórom a cukorral, fahéjjal, belereszelem a citrom héjat, hozzáfacsarom a levét, majd lefedve, közepes lángon a saját levében megpárolom. Ezután felöntöm 6 dl-nyi vízzel, felforralom, majd besűrítem az előzőleg 2 dl vízben kikevert pudingporokkal.
Az egyik répás lapot visszarakom a csatos karimájú tortaformába. Belekanalazom az almás puding felét. Erre nyomkodom rá enyhén a másik lapot, majd a tetejére a maradék pudingot.
3-4 órát hűtöm, amíg jól kidermed, majd szeletelve kínálom.



Megjegyzés : Nem muszáj tortaformába készíteni, készíthetjük szeletnek is, nagy tepsiben sütve.













Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. De nagyon jól néz ki, teleportálhatnál nekem egy nagy szeletet..... :-))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...