Print Friendly and PDF

2017. április 10., hétfő

Sárgarépás piskótatekercs túrókrémmel




Hozzávalók : 

a tésztához
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 ek. olaj
- 2 ek. víz
- 10 dkg liszt
a krémhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg túró
- 1 kis doboz tejföl
- 4-5 ek. cukor
- 1 citrom lereszelt héja

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Kézi mixerrel a tojásokat a vízzel és a cukrokkal habosra keverem, hozzáadom az olajat is és még 1-2 percig habosítom. Belekanalazom a lisztet és a répát, majd óvatosan összekeverem. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom, majd 12-15 perc alatt készre sütöm. Ha kész, rácson hagyom kicsit hűlni.
2,5 dl tejet felforralok a cukorral, majd besűrítem a 0,5 dl tejben csomómentesre kikevert pudingporral. Lekapcsolom a gázt, és hozzáadom a tejfölt, a citromot és a túrót. Botmixerrel krémesre turmixolom, majd megkenem a langyosra hűlt répás piskótát, és feltekerem.
2-4 órát hűtöm, mielőtt felszeletelem.
Aprított pisztáciával és egy kevés megmaradt krémmel díszítem.












Jó étvágyat !



2 megjegyzés:

  1. Minden napra jut egy szépség nálad? Ezt is szívesen falnám.... <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2 kg sárgarépával kezdtem, még van 1 kiló ;) Lehet, hogy lesz még :)
      Köszi szépen !!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...