2017. április 24., hétfő
Lekváros répasüti, cukormázzal
Hozzávalók :
- 30 dkg reszelt sárgarépa
- 30 dkg liszt
- 1,5 dl olaj ( 10 ek. )
- 3 tojás
- 18 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 késhegynyi őrölt fahéj vagy gyömbér
továbbá
- málnalekvár
a cukormázhoz
- porcukor
- 1 citrom leve
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a reszelt citromhéjjal, a cukrokkal és az olajjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a répát és beleszitálom a szódabikarbónás, sütőporos, fahéjas lisztet. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan a masszához keverem, amit sütőpapírral bélelt vekni formába simítok. 180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba !
A kihűlt sütit vízszintesen három lapra vágom. A lapokat megkenem lekvárral, majd összerakom őket. A répasüti tetejét bevonom a citromlével kikevert porcukorból készült cukormázzal.
Hagyom 1-2 órát száradni a sütit, majd szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Gyömbér,
Liszt,
Málnalekvár,
Nádcukor,
Olaj,
Porcukor,
Répasüti,
Sárgarépa,
Sütemény,
Sütőpor,
Szódabikarbóna,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése