Print Friendly and PDF

2017. április 4., kedd

Narancsos porcukor



Hozzávalók : 

- házilag készített kandírozott narancshéj
- cukor

Elkészítés : 

Egy kávédarálóban durvára aprítom az összetördelt narancshéjat, majd ízlés szerinti cukrot hozzáadva porrá kutterolom.
Sütik, édességek ízesítésére, díszítésére kitűnő.
Húsvét közeledtével istenien kiegészíti a sárgarépás sütiket 😋😋





Megjegyzés : Másik lehetőség, ha esetleg nincs kandírozott citrushéjunk, hogy lereszeljük a gyümölcshéjat egy mozsárba, cukrot adunk hozzá, amit alaposan összetörök, hogy a héj kiadja az illóolajait. Ezután kiterítem egy tálcára, majd másnap, ha kiszáradt, porrá kutterolom.
Hasonlóképp készítettem  már limonádéba ízesítő cukrot, csak nem porcukor formájában.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...