2017. április 4., kedd
Narancsos porcukor
Hozzávalók :
- házilag készített kandírozott narancshéj
- cukor
Elkészítés :
Egy kávédarálóban durvára aprítom az összetördelt narancshéjat, majd ízlés szerinti cukrot hozzáadva porrá kutterolom.
Sütik, édességek ízesítésére, díszítésére kitűnő.
Húsvét közeledtével istenien kiegészíti a sárgarépás sütiket 😋😋
Megjegyzés : Másik lehetőség, ha esetleg nincs kandírozott citrushéjunk, hogy lereszeljük a gyümölcshéjat egy mozsárba, cukrot adunk hozzá, amit alaposan összetörök, hogy a héj kiadja az illóolajait. Ezután kiterítem egy tálcára, majd másnap, ha kiszáradt, porrá kutterolom.
Hasonlóképp készítettem már limonádéba ízesítő cukrot, csak nem porcukor formájában.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése