Print Friendly and PDF

2017. szeptember 21., csütörtök

Mascarpone-s csokitorta




Hozzávalók : 

a tésztához
- 20 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 13 dkg nádcukor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg reszelt vagy aprított étcsokoládé
- 5 ek. olaj
- 1 db. tojás
- 3 ek. rum ( elhagyható )
- 25 dkg 20%-os tejföl ( vagy joghurt, kefir, aludttej )
a krémhez
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 tojás
- 4 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
a " töltelékhez "
- 1 zacskó piskótatallér
- 1 dl tej
- 0,5 dl erős kávé
- rum, ízlés szerint
a tetejére a ganache-hoz
- 12 dkg étcsoki
- kb. 1 dl tejszín

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítom. 180-185 fokon készre sütöm. Ha kész, rácsra téve hagyom hűlni, majd két lapra vágom.
A krémet lehet egy nagy tálba készíteni, de én két kisebbel dolgoztam ; egy-egy tálban habosra keverek 2 tojássárgát 2 ek. cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot. Hozzáadom a vízgőzön felolvasztott fehér csokit ( 5-5 dkg ) és 25-25 dkg krémsajtot. Ezután óvatosan beleforgatom a 2-2 tojásfehérjéből vert habot.
A tortaformába fektetem az egyik tortalapot, meglocsolgatom egy kevés rummal, majd rásimítom az egyik tál krémet. A tetejét kirakosgatom a rumos-tejes kávéba mártogatott piskótával, majd " betakarom " a másik adag krémmel. Ráhelyezem a másik sütilapot.
A ganache-hoz a tejszínt felforralom, majd nyakon öntöm vele az étcsokit. Alaposan kikeverem, hogy egy selymes fényű mázt kapjak, amit a torta tetejére öntök.
1-3 piskótát finomra őrlök, majd a torta szélét megszórva, szeletekre vágva tálalom.
















Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...