2017. szeptember 2., szombat
Mákos répatorta, citromos mascarpone-val
Hozzávalók :
- 30 dkg reszelt sárgarépa ( 1 ek.-nyi a díszítéshez )
- 40 dkg liszt
- 1,5 dl olaj
- 4 tojás
- 15-16 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
- 2-3 ek. egész mák
a krémhez
- 50-60 dkg mascarpone
- 1 nagy citrom lereszelt héja és a felének a leve
- porcukor, ízlés szerint
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a reszelt citromhéjjal, a cukrokkal és az olajjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a répát, a mákot és beleszitálom a sütőporos lisztet. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan a masszához keverem, amit sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítok. 180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba !
Vízgőzön felolvasztom a fehér csokit, amit kikeverek a krémsajttal, majd belereszelem a citrom héját, hozzácsorgatok ízlés szerinti citromlevet, és annyi porcukrot szórok hozzá, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak.
A kihűlt tortát 3 lapra vágom, majd megkenem a krémsajttal, hogy a tetejére is jusson.
2-3 órára hűtőbe teszem, majd reszelt sárgarépával megszórva díszítem.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Fehér csokoládé,
Liszt,
Mák,
Mascarpone,
Nádcukor,
Olaj,
Porcukor,
Répasüti,
Sárgarépa,
Tojás,
Torta,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De nagyon szeretném.... 😛 Csodás ötlet a mák bele.
VálaszTörlésLegközelebb, küldök egy szelettel :)
Törlés