Hozzávalók :
- 1 adag élesztős leveles tészta ( blundel )
- meggylekvár, ízlés szerint
- magozott meggy, ízlés szerint
- fahéj és nádcukor ízlés szerint
Elkészítés :
A tésztát elkészítem a recept szerint. A meggyet kimagozom, vagy ha befőtt, akkor jól lecsöpögtetem a levét.
Előmelegítem a sütőt.
A tésztát kinyújtom. Nagyobb négyzetekre vágom, melyek közepére teszek a lekvárból és a meggyből ( ha túl savanyú a lekvár, egy kevés fahéjas cukorral megszórom ). Vízzel enyhén megnedvesítem a tészta szélét, és két egymással szembe lévő sarkot összeragasztok. Kissé megnyomogatom a széleket, hogy ott is összetapadjon a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a háromszögeket, majd 185-190 fokon aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörléshttps://www.ujsagomat.hu/penny-market
VálaszTörlésTetszik az oldal :) Akciókért nézz be hozzánk és véleményezz