Print Friendly and PDF

2014. július 31., csütörtök

Csirke-saláta, avagy hamis Cézár saláta - ahogy én készítem



Sokan összekeverik a valódi Cézár salátát ezzel a csirkehúsos fajtával.
Az eredeti Cézár szardellával készül, így nem tartalmaz csirkehúst.
( Bővebben, még több információ Bűvös szakács blogjában. )



Hozzávalók :

- 1 fej zsenge római vagy jégsaláta
- 1 db csirkemell
- só, bors
- olaj
- 4-5 toast kenyér
salátaöntethez
- kb. 2,5 dl joghurt
- 1 ek. majonéz
- 1 csapott ek. mustár
- 1 tk. citromlé vagy fehérborecet
- 1 kk. fokhagymapor
- csipet só

Elkészítés :

A dressinget kikeverem és behűtöm.
Addig a salátát jól megmosom és lecsöpögtetem, megszárítgatom. A kenyeret megpirítom és felkockázom.
A csirkemellet lemosom, áttörlőm, majd kisebb kockákra vágom. Felforrósított serpenyőbe egy kevés olajat öntök, majd rádobom a csirkét, sózom, borsozom és magas hőfokon megpirítom.
Tálalásnál a tányérra helyezem a salátát, meglocsolom az öntettel, majd rádobom a kenyér,- és csirkemell kockákat.







 



Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...