Print Friendly and PDF

2014. július 31., csütörtök

Kakaós piskótakocka meggypudinggal



Hozzávalók :

a piskótához
- 6 tojás
- 12 dkg vaj / margarin
- 1,2 dl tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dkg kakaópor
- 26 dkg liszt
- fél tasak sütőpor
a pudinghoz
- 1 tasak főzős vaníliás pudingpor
- 20-25 dkg meggy
- 5 ek. nádcukor
- egy csipet fahéj
- egy kevés rum vagy konyak ( elhagyható )

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verem. A sárgájákat a cukrokkal, és a vajjal habosra keverem, végül hozzáadom a tejet. Jól elkeverem, és egy kevés tojáshabbal lazítom. Ezután hozzáadom a maradék habot, majd beleszitálom a sütőporos-kakaós lisztet. Óvatos, de határozott mozdulatokkal csomómentesre kikeverem.
Egy kb. 35 x 30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a masszát elfelezve két piskótalapot sütök.
kb. 185 fokon, 10-14 perc alatt készre sütöm. Rácson hagyom kissé hűlni.
Addig elkészítem a pudingot.
A gyümölcsöt lemosom, kimagozom, majd egy lábosba, magas hőfokon felteszem főni a cukorral és a fahéjjal. Mikor a meggy levet engedett, és félig megpuhult, leszűröm a levét, amit egy kevés vízzel 5 dl-re kiegészítek. Kb. 1 dl lében csomómentesre kikeverem a pudingport, a többit közepes hőfokon ( nehogy elpárologjon ) újra felforralom a gyümölccsel, majd besűrítem a pudingporral. Az alkohollal ízesítem.
Az egyik tésztalapra rákenem a meggypudingot, majd ráhelyezem a másik lapot. Picit összenyomom.
Ha kihűlt, kockákra vágom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...