Print Friendly and PDF

2014. július 31., csütörtök

Édes-savanyú csirke, pirított tésztával







Hozzávalók : 

- 40 dkg csirkemell
- 2 fej hagyma, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- 10 dkg bacon felkockázva
- kb. 2 dl jó minőségű ketchup
- 1-2 ek vörösborecet, ízlés szerint
- 2 ek. méz
- 1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma
- fél csokor petrezselyem, finomra vágva
- só, bors
- kevés erős paprika vagy csili, felszeletelve
- 1 nagyobb TV paprika, felkockázva
- 1 db ananász megtisztítva, felkockázva
- 40 dkg főtt spagetti

Elkészítés :

A húst csíkokra vágom, majd lemosom, lecsöpögtetem.
A páchoz egy tálban összekeverem a mézet, a ketchupot, az ecetet, a hagyma és fokhagyma felét. Enyhén sózom, borsozom, hűtőben hagyom állni 3-4 órát, de akár már előző nap érdemes elkészíteni.
Főzéskor egy felforrósított serpenyőben ( wokban ) megpirítom a szalonnát, a maradék hagymákat. hozzáöntöm a húst a páclével együtt, majd a paprikákat. Magas hőfokon puhára párolom. Ekkor hozzáadom a gyöngyhagymát és az ananászt, és még 5-10 percig sütöm.
Közben a főt spagettit kevés olajon, és enyhén sózva ropogósra pirítom, majd a raguval tálalom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...