Print Friendly and PDF

2014. július 8., kedd

Mézes - mustáros csirkecomb




Hozzávalók : 

- 4-5 db. alsó csirkecomb
- 4-5 szelet bacon szalonna
- 3 fej közepes méretű hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek. méz vagy 2-3 ek. cukor
- ízlés szerint mustár
- olaj


Elkészítés : 

A csirkecombot megszabadítom a bőrétől, lemosom, megszárítgatom egy papírtörlővel. A hagymákat megtisztítom és finomra vágom, a szalonnát felkockázom..
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, majd rádobom a bacont és a hagymákat. Kissé megpirítom, majd meglocsolom a mézzel ( megszórom a cukorral ) és enyhén megkaramellizálom.
Ezután hozzáadom a mustár, sózom, borsozom, és rögtön megkóstolom. Ha szükséges, utánaízesítek.
Beleteszem a combokat, és közepes hőfokon puhára főzöm a csirkét.
Főtt tésztával tálalom.




Megjegyzés : Én nem szoktam, de aki akarja egy kevés tejszínt is adhat hozzá, majd az egészet le is turmixolhatja, hogy simább, krémesebb szószt kapjon.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...