Print Friendly and PDF

2014. július 8., kedd

Csokifagylalt rolád




Hozzávalók : 

a piskótaroládhoz
- 3 tojás
- 6 dkg puha vaj vagy margarin
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 kk. sütőpor
- 12 dkg cukor
- 0,5 dl tej
a tölteléknek
- 1 liter csokoládéfagylalt

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverem, majd beleöntöm a tejet. Ezután egy kevés tojáshabbal lazítom a keveréket, majd a sütőporos, kakaóporos lisztet a tálba szitálom. Hozzáadva a maradék habot is, óvatosan csomómentes, homogén elegyé keverem.
A masszát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egyengetem, majd 180 fokon kb. 8-12 perc alatt készre sütöm ( tűpróbát végzek, a biztonság kedvéért ).
A piskótát a sütőből kivéve, még melegen feltekerem, majd hagyom kihűlni.
A csokoládéfagyit felhasználás előtt 10 perccel kiveszem a mélyhűtőből ( könnyebb vele dolgozni, hogy már nem kell aszfalttörő hozzá :P ). A tekercset óvatosan kigörgetem, majd a fagylaltot egy kanállal a piskótára kenem. Újból feltekerem, becsomagolom a sütőpapír segítségével, majd berakom a mélyhűtőbe pár órára, amíg kifagy.
Tálalásnál ujjnyi szeletekre vágom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...