Print Friendly and PDF

2015. szeptember 3., csütörtök

Castagnole ( olasz fánk )



Hozzávalók : 

- 30 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2 tojás
- 2-3 ek. ánizslikőr ( vagy rum )
- 1 citromhéj

Elkészítés : 

A hozzávalókból tésztát gyúrok, amit szobahőmérsékleten hagyok pihenni 20-30 percig.
Egy magas falú lábosba olajat hevítek.
Amíg melegszik az olaj, egy lisztezett munkafelületen 0,5 - 1 cm vastagra kinyújtom a tésztát és ujjnyi széles csíkokra vágom. A csíkokat felkockázom, amiket golyókká formázom.
A forró olajban aranybarnára sütöm a tésztagombócokat.
Tálaláskor fahéjas, vagy vaníliás porcukorral hintem meg.



Megjegyzés : Az olajba ne rakjunk egyszerre túl sok tésztát, mert nőnek a fánkok.







Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...