Print Friendly and PDF

2015. szeptember 27., vasárnap

" Zöld " rizs, sült csirkével



Hozzávalók : 

- 2 db. csirkemell
- só, bors
a körethez
- 50 dkg főtt rizs
- 20 dkg főtt zöldborsó
- 1 zacskó ( 50 dkg ) mirelit paraj ( kiengedve )
- 1 nagyobb zöld cukkini
- néhány szál snidling
- 1 szál póréhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- olaj
- só, bors
a salátához
- 1 fej jégsaláta
- 15-20 dkg főtt kukorica
- 2 db. paradicsom
- 1 fej hagyma

Elkészítés : 

A salátát megmosom, kisebb darabokra tépkedem, majd hozzáadom a kukoricát, a felszeletelt hagymát és a kimagozott, felkockázott paradicsomot. Hűtőbe teszem.
Egy lábosban, kevés olajon megdinsztelem a felszeletelt póréhagymát. Rádobom a parajt, majd nagy lyukú reszelőn belereszelem a cukkinit. Sózom, borsozom, hozzáadom a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát. Közepes lángon hagyom, hogy a felesleges folyadék nagy része elpárologjon. Ezután összekeverem a rizzsel, amihez hozzáadom a zöldborsót és a felaprított snidlinget és a finomra vágott petrezselymet.
A csirkemellet félbevágom, sózom, borsozom, majd kevés olajon pirosra sütöm.
A " zöld " rizst a salátával és a felszeletelt csirkével tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...