Print Friendly and PDF

2015. szeptember 26., szombat

" Radiátor " kifli, eperlekvárral töltve



Hozzávalók : 
a tésztához
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 30 dkg tejföl
- egy csipet só
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
a töltelékhez
- ( házi ) eperlekvár
a tálaláshoz
- porcukor
- vaníliás cukor

Elkészítés : 

A langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom. Langyos helyen 1 órán át pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 14-20 darabra vágom ( attól függően, hogy mekkora kifliket akarok ) a tésztát, majd ovális alakúra nyújtom. Hosszában a tészta felét bevagdosom 4-5 helyen, a másik felére rakom a lekvárt. Feltekerem a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem.


180 fokon aranybarnára sütöm, majd még melegen vaníliás porcukorral szórom meg.










Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...