Print Friendly and PDF

2015. szeptember 26., szombat

Majonézes burgonyasaláta



Hozzávalók : 

- 1 kg burgonya
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 doboz nagy tejföl, ízlés szerint
- kb. 2 dl majonéz, ízlés szerint több, vagy kevesebb
- kb. 2-4 ek. mustár, ízlés szerint
- 1-2 ek. fehérborecet
- só, bors
- kevés porcukor

Elkészítés : 

A burgonyát héjában puhára főzöm, majd ha kihűlt, megtisztítom és felkockázom. A hagymát vékony félfőre, a fokhagymát szeletre vágom.
Egy tálba kanalazom a tejfölt a majonézzel és a mustárral. Sózom, borsozom. Ízesítem az ecettel, majd annyi porcukrot adok hozzá, hogy pikáns íze legyen. Hozzáadom a burgonyát és a hagymákat, majd alaposan összekeverem.
Hűtőben 1-2 órát pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.
Magában vagy köretként tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...