Print Friendly and PDF

2015. szeptember 2., szerda

Paprikás csirke, rétesbe töltve



Hozzávalók : 

- 1 csomag ( 8-12 lapos, igény szerint ) réteslap
- 1 adag ( vagy maradék ) paprikás csirke
- 1 kis doboz tejföl
- 2-4 ek. olaj
- só, bors
- 1 újhagyma

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Az elkészített vagy az előző napról megmaradt paprikás csirkéből a húst leszedem a csontról. Negyedét felkockázom, a többit egy kevés szósszal leturmixolom. A krémes részhez adom a csirkekockákat és az apróra vágott hagymát. Ha szükséges, sózom, borsozom.


Gyúródeszkára vagy más munkafelületre kiterítek 2 réteslapot. Megkenem az olajos tejföllel, majd pizzavágóval ( késsel ) hosszában három egyenlő részre vágom.


A tésztacsík aljára teszek 1-2 ek. paprikás csirkét, majd háromszög alakban behajtogatom.






Sütőpapíros tepsire rakosgatom a háromszögeket, amiknek a tetejét lekenem az olajos tejföllel.
180-190 fokon aranybarnára sütöm.


A ropogós rétestáskát a paprikás csirke szósszal leöntve tálalom.





Megjegyzés : Az elkészült rétes, -kisebb méretben- party falatként is kitűnő.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...