Print Friendly and PDF

2015. augusztus 16., vasárnap

Tejfölös keksztorta, barackkal és málnával





Hozzávalók : 

- kb. 2 zacskó háztartási keksz
- kb. 1 nagy vödör ( 800 g ) tejföl
- 1-3 dl málnaszörp, ízlés szerint
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3-5 db nektarin
- pár ek. sárgabaracklekvár

Elkészítés : 

A tejfölt elkeverem a vaníliás cukorral, belereszelem a citrom héját. Ízesítem annyi málnaszörppel, hogy a málna aromája érezhető legyen, de ne legyen túl édes. Ha mégis az lenne, egy kevés citromlevet facsarok hozzá.
Egy tál alját kirakom keksszel, rákenek a tejfölből, hogy befedje, majd megint keksz jön és újra tejföl. Ezt addig váltogatom ( az utolsó réteg tejföl legyen ), amíg a hozzávalók el nem fogynak, vagy a tál tele nem lesz :)
A nektarint megmosom, majd vékonyra felszeletelem. Kirakom a torta tetejét és lekenem lekvárral, hogy ne barnuljon meg.
Pár órányi hűtés után szeletelem és tálalom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...