Régóta szemeztem Dolce vita blog receptjével, de elkészítve nem lett, egészen a hétvégéig, amikor is végre megcsináltam.
Nem bántam meg, mert isteniiiiiiiiiii finom lett.
Egyetlen dolgon változtattam csak : kevesebb búzadarát használtam, hogy kicsit lágyabb gombócokat kapjak...
Hozzávalók :
- 50 dkg túró ( vagy ricotta )
- 7-8 dkg búzadara
- 1 citrom
- 3,5 dl tejföl
- 4 tojás
- 8 dkg porcukor
Elkészítés :
A túrót villával áttöröm. Hozzáadom a darát, belereszelem a citrom héját, egy csipet sót és 2 tojássárgát. Hűtőben 1 órát pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Az időközben felvert tojásfehérje habbal lazítom a masszát, amit kigombócolok, és egy nagyobb vagy, - ahogy én csináltam - több kisebb tálkába rakom. A tejfölt a porcukorral és a maradék 2 tojással kikeverem, majd leöntöm vele a gombócokat.
175-180 fokon, kb. 25- 30 perc alatt pirosra sütöm.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése