Hozzávalók :
- 30 dkg reszelt sajt
- 30 g liszt
- 1 tojás
Elkészítés :
A sajtot a liszttel és a tojással összegyúrom, majd kroketteket formázok belőle.
Egy serpenyőben kb. 1-2 ujjnyi olajat forróra hevítek, ebbe sütöm ki a sajtropogóst. Rácson lecsöpögtetem a fölösleges olajat, majd tálalom.
Megjegyzés :
Tipp az elkészítéshez :
- egyszerre ne süssünk túl sok ropogóst, nehogy összetapadjanak
- amíg nem sül kéreg, azaz nem sül barnára az olajban a ropogós, ne forgassuk, ne piszkáljuk, mert kilukadhat és elfolyhat, illetve odatapadhat az eszközhöz, amivel forgatjuk
Betartva ezeket az apró trükköket, biztos, hogy nem fog kifolyni a sajt, mint esetleg a rántott sajtnál.
A recept Apróséf oldaláról származik.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése