Hozzávalók :
a salátához
- 1 kg apróbb szemű újburgonya
- 25-30 dkg megfőzött zöldborsó
- 2 szál újhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
a salátapáchoz
- 2 dl víz
- 4 ek. fehérborecet
- 1 ek. cukor
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
a tartárhoz
- 1 nagy tejföl
- ízlés szerint majonéz
- 2-3 csemege uborka
- 1 ek. fehérborecet vagy 2-3 ek. citrusos balzsamecet ( lehet pár ek. ecetes uborkalé )
- só, bors
- 1 szál újhagyma
a húshoz
- kb. 50 dkg pulykamell ( lehet csirkemell is )
- liszt, tojás ( sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítve ), zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítés :
Kifőzöm a burgonyát sós vízben, majd meghámozom és hagyom kihűlni.
A páchoz az ecetben feloldom a cukrot, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, majd felöntöm a vízzel. Ezzel öntöm le a felkarikázott burgonyát, és egy éjszakára hűtőbe teszem ázni.
Másnap a krumpliról leöntöm a lét, majd hozzáadom a főtt borsót, a felkarikázott hagymát, a finomra vágott petrezselymet, a kézzel széttépkedett mentát. Sózom, borsozom, tálalásig hűtőben pihentetem.
A tejfölhöz ízlés szerinti majonézt adok, amihez hozzáadom az apróra vágott uborkát, újhagymát. Sózom, borsozom, ecettel ( uborkalével / balzsamecettel ) pikánsra ízesítem.
A húst panírozom és bő, forró olajban kisütöm.
A rántott pulykamellet a salátával, és a tartárral tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése