Hozzávalók :
- 250 g túró ( ricotta )
- 100 g liszt
- 125 ml tej
- 2 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés :
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét habbá verem.
A túrót villával áttöröm, majd simára keverem a tojássárgákkal, a cukorral, a tejjel, a citromhéjjal és a csipet sóval. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és a tojáshabot, majd óvatosan jól elkeverem.
Egy felforrósított teflon serpenyőben sütöm ki a palacsintákat, elegyengetve a tésztát, hogy ne legyen túl vastag, és jól át tudjon süljön.
Házi lekvárral, porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése