Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 1-2 csapott ek. só
- 1 kocka friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 1 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
a tetejére
- 1 tojás
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
Az élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztom, és duplájára kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 8-12 gombócra vágom, attól függően, hogy milyen méretű bucit szeretnék. A tésztagolyókat ovális alakúra nyújtom, majd a keskenyebbik oldalnál fogva ( nem a szélesebbiknél, mint a stangli készítésekor ) feltekerem. A tetejét egy éles késsel mélyen bevágom úgy, hogy a széleken kb. 2 ujjnyi szélesen sértetlen maradjon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, lekenem az elhabart tojással, majd 10-15 percig pihentetem. Pihentetés után megszórom reszelt sajttal, majd aranybarnára sütöm.
Magában, vagy szendvicsalapként is kitűnő ez a dundi buci.
Megjegyzés : A tészta tetejének bevágásakor ügyeljünk arra, hogy ne félbevágjuk a bucit a túl mély vágással. De ne is csak érintőlegesen hasítsunk bele, hiszen a pihentetés alatt a tészta így nem " nyílik ki ", és nem tud jól átsülni.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése