Hozzávalók :
18 cm-es tortaformához
az alaphoz
- 7,5 dkg darált, őrölt keksz
- 4-5 dkg olvasztott vaj
a krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl ( 20 %-os )
- 2 kisebb tojás
- 8 dkg cukor
- 1 vanília rúd kikapart magjai
- 1,25 dkg étkezési keményítő
a tetejére
- kb. 8-10 dkg ribizli és áfonya vegyesen
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tortaforma alján elterítem és elegyengetem a vajas kekszmorzsát, majd a hűtőben pihentetem felhasználásig. A krémhez a hozzávalókat robotgéppel simára keverem és az alapra öntöm. Megszórom a gyümölcsökkel, majd 160-170 fokon készre sütöm. Tűpróbát végzek ! Akkor jó, hogyha aranybarna a teteje és enyhén rezgős még.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése