Print Friendly and PDF

2020. január 20., hétfő

Málnás keksztorta, őszibarackkal




Hozzávalók : 

- háztartási keksz
- 1 doboz őszibarackbefőtt vagy friss gyümölcs előzőleg megpárolva
- 1 doboz ( 850 g ) 20%-os tejföl
- 20 dkg málna
- 1 lime
- porcukor, ízlés szerint

Elkészítés : 

Egy 22 cm-es tortaformát kibélelek fóliával. A barackokat lecsöpögtetem, majd vékony szeletekre vágom.
A málnát a lime reszelt héjával és kifacsart levével felteszem a tűzre párolódni. Mikor már levet eresztett és kissé " összeesett ", botmixerrel pürésítem. Szitán vagy szűrőn átpasszírozom. Hagyom langyosra hűlni, majd kikeverem a tejföllel. Megkóstolom, és ha nagyon savanykás, pici cukrot adok hozzá, hogy pikáns legyen.
A torta alját kirakosgatom keksszel. megöntözöm málnás tejföllel, majd barackot fektetek a tetejére. Ezt a mozdulatsort ismétlem, amíg elfogynak az alapanyagok. Fontos, hogy tejföllel fejezzük be
a rétegezést !
Hűtőben hagyom összeérni az ízeket, majd szeletekre vágva kínálom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...