Hozzávalók :
a gremolátás kuszkuszhoz
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg kuszkusz + 4 dl víz
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
a húshoz
- karaj ( de lehet csirkemell )
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A gremolátához a petrezselymet a fokhagymával és a citrom lereszelt héjával együtt nagyon finomra aprítom. Kicsit félreteszem.
A körethez a vizet felforralom a félfőre vágott hagymával ( így egy kicsit megpárolódik, és veszít a nyersességéből ). Egy hőálló tálba szórom a kuszkuszt, sózom, borsozom, majd ráöntöm a hagymás vizet. Lefedem, és hagyom, hogy a kuszkusz felszívja az összes nedvességet.
Egy lábosba olajat melegítek.
Amíg melegszik, hagyományos módon bepanírozom a húst és aranybarnára sütöm.
Ha a kuszkusz elkészült, kevés olívaolajjal átkeverem, meghintem ízlés szerint gremolátával, majd belefacsarom a citrom levét.
A hús és a kuszkusz mellé steak burgonyát és egy kis rukkolát tálalok.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése