Print Friendly and PDF

2020. január 17., péntek

Csirke cassoulet, ahogy én készítem



Hozzávalók :

- 4 bőrös alsó csirkecomb ( lehet alsó,- és felső is )
- 2 fej hagyma, finomra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- só, bors, fűszerpaprika ( lehet füstölt is )
- babérlevél, kakukkfű
- kb. 20 dkg füstölt kolbász, karikára vágva
- kb. 20 dkg császárszalonna, kockára vágva
- 50 dkg fehérbab konzerv ( lehet szárazbab is, de azt előző nap áztassuk be ! ) 
- 2 szál sárgarépa, felkarikázva

Elkészítés : 

Egy lábosba kevés zsíron/olajon átpirítom a  csirkecombot. Ezután tányérra rakom és félreteszem. A visszamaradt zsírba dobom a szalonnát és a hagymákat, majd mikor a hagyma megdinsztelődött és a szalonna is zsírjára sült, jöhet a sárgarépa és a kolbász, pár percig pirítom. Ízesítem sóval, borssal, fűszerezem a pirospaprikával, a kakukkfűvel és beledobok 2-3 babérlevelet is. Belerakom a darabolt paradicsomot, a babot, visszahelyezem a combokat, majd felöntöm vízzel/alaplével és készrefőzöm. 












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...