Hozzávalók :
3 db 720 ml-es üveghez
- kb. 1 kg almapaprika
a felöntőléhez
- 750 ml víz
- 70 ml ecet ( 10%-os )
- 60 g cukor
- 10 g só
- 1/2 kk. borkén
fűszerezéshez
- egész bors
- babérlevél
- mustármag
- koriandermag
Elkészítés :
A befőttes üvegeket fertőtlenítem.
A paprikát alaposan megmosom, majd mérettől függően a nagyobbakat félbe, vagy negyedbe vágom.
150 ml vízhez adom a sót, a cukrot és az ecetet, majd addig melegítem ( nem forralom ! ), amíg a cukor elolvad. Ezután a maradék vízhez keverem az elegyet és hozzáadom a borként is, jól elkeverem.
Az üvegek aljára szórom ízlés szerint a fűszereket, majd elkezdem kirakosgatni az almapaprikával minél szorosabban, hogy jól kitöltsék az üveget. Mindegyiket teletöltöm a lével, majd jöhet a befőzőfólia és a kupak.
Mehet a kamrába.
2-3 hét múlva fogyasztható.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése