Hozzávalók :
- 3 kg paradicsom
- só
- bazsalikom
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A paradicsomokat alaposan megmosom, félbevágom, kivágom a zöld részüket. Ezután egy magasfalú tepsibe fektetem a öket, sózom, majd a forró sütőben kb. egy órát sütöm.
Közben az üvegeket és a fedőiket, amibe öntöm majd a passata-t kiforralom, csírátlanítom.
A sült paradicsomokat lével együtt a tepsiből egy lábosba öntöm, botturmixal leturmixolom, majd mikor felforrt, hagyom rottyogni 4-5 percig.
A fertőtlenített üvegek aljára egy szár bazsalikomot rakok, majd óvatosan mindegyiket teletöltöm a paradicsompürével. Befőzőfóliával befedem, majd rácsavarom a tetejét. Fejjel lefelé állítva 5 percig pihentetem.
Ezután száraz dunsztba teszem 2-3 napra, amíg teljesen kihűl.
Megjegyzés : ha valaki úgy szereti, még a tepsiben lehúzhatja a megsült paradicsomok héját, illetve át lehet szűrőn passzírozni a passatta-t a magok miatt, de én nem tettem egyiket sem
Jó étvágyat !
Nagyon szép és milyen finom lesz ez télen ! Csináltam már én is hasonlót de nem sütőbe sütve és mivel friss bazsalikom nem volt szárítottal . Most is kacérkodom hogy kis adagot készítsek😊
VálaszTörlésÉn, ha van rá mód, szeretem sütőben előkészíteni, ad egy plusz ízt hozzá. Amúgy szárított fűszerrel is ugyan olyan finom 🤤
TörlésJó munkát Neked is, ha készítesz ! ☺️