Hozzávalók :
Kb. 3 gáztepsihez
- 500 g liszt
- 500 g rögös túró
- 200 g reszelt sajt
- 250 g vaj/margarin
- 180 g tejföl
- 1 kocka élesztő
- 1 púpos ek. szárított snidling
- 8-10 g só, ízlés szerint
a tetejére
- tojás a lekenéshez
- 100-150 g reszelt sajt a szóráshoz
- fekete szezám, tökmag, vagy egyéb mag
Elkészítés:
A tejfölben elkeverem, feloldom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom. Tálba teszem, lefóliázom a tetejét, majd éjszakára a hütőbe teszem.
Másnap előmelegítem a sütőt 190 fokra.
A pogácsatésztát lisztezett munkafelületen átgyúrom, majd 3-4 részre vágom ( így könnyebb vele dolgozni ). Egy tésztagombócot ujjnyi vastagra kinyújtok, majd tetszés szerinti méretű kerek formával kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a pogikat, tojással lekenem a tetejüket, majd megszórom sajttal / magokkal. Szép pirosra sütöm.
Elkészítem a többi tésztát is.
Jó étvágyat !
Szépek és nagyon finom lehet .
VálaszTörlésTényleg finom volt, babgulyáshoz ettük.
TörlésFinom pogácsa készült. Minden részét szeretem.
VálaszTörlésÉn is szeretem, elég gyakran készítem is.
Törlés