Hozzávalók :
- 1 kg paprika ( kápia )
- 1 kg padlizsán
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2-3 fej hagyma
- 5-6 db paradicsom
- só, bors
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A padlizsánokat jól megszúrkálom, és egy magasperemű tepsibe rakom. Mellé teszem a paprikákat és a hagymákat is, majd mehet a 200 fokos sütőbe kb. 30 percre. Ekkor a paprikát kiveszem egy tálba és lefedem, hogy a keletkező gőz hatására könnyebben lehúzhassam majd a héját.
A félig kész padlizsán mellé rakom a paradicsomokat, melyeknek előtte keresztbe bevágtam az alját, így majd könnyebb lehúzni a héját. Kb. 20-30 percig sütöttem még.
Közben a paprikát kimagoztam, megtisztítottam, a paprika húst pedig egy lábosba raktam.
Ha kész a padlizsán és a paradicsom is, szintén 5-10 percet egy fedett tálban pihentetem, majd kinyerve a zöldségek húsát, azt is a lábosba rakom a hagymákkal együtt. Botturmix-szal pépesítem a zöldségeket, fűszerezem ízlés szerint, majd közepesen lángon addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Fertőtlenített üvegekbe kanalazom, befőző fóliával befedem, majd jöhet a kupak rá.
Száraz dunsztba 2-3 nap alatt kihűtöm.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése