Hozzávalók :
- kb. 2 kg paprika
- kb. 1-1,5 kg paradicsom
- kb. 4-6 fej hagyma, mérettől függően
- kb. 1 fej fokhagyma
- só, bors
- zsíradék
Elkészítés :
Előkészítem a zöldségeket ; a hagymákat megtisztítom, kockára vágom, a paprikát kicsumázom, felszeletelem, a paradicsomoknak lehúzom a héját, majd felkockázom ( külön tálba teszem ).
Egy nagy lábosba némi zsíradékon megdinsztelem a hagymákat, majd a paprikát is hozzáadva fedő alatt félig megpárolom. Ekkor hozzáöntöm a paradicsomot a levével együtt. Sózom, borsozom. Forrástól számított kb. 10 percig rotyogtatom, majd fertőtlenített üvegekbe töltöm, 5 percre fejreállítom. 1-3 napig száraz dunsztva tartva kihűtöm.
Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése