Print Friendly and PDF

2014. július 4., péntek

Duplán -gombával és kolbásszal- töltött fasírt rizzsel, káposztasalátával




Hozzávalók : 

a fasírthoz
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- majoranna, petrezselyem
- 1 ek. mustár
a fasírt " tölteléke "
- közepesen nagy csiperkegomba
- csípős parasztkolbász
a rizshez
- 50 dkg rizs
- olaj
- só
a salátához
- 1 zacskó káposztasaláta (fejes,- és lila káposzta )
- 1 nagy doboz tejföl
- kb. 1 ek. mustár
- kb. 1 ek. fehérborecet,
- só, bors
- kevés cukor


Elkészítés : 

A rizst kevés olajon megpirítom, majd sózom, és dupla mennyiségű (1 liter ) forró vízzel felöntöm.
Előmelegítem a sütőt.
A fasírt hozzávalóit összegyúrom, felhasználásig hűtőben pihentetem.
A káposzta dresszingjéhez a tejfölt sózom, borsozom, ízesítem a mustárral, az ecettel, és annyi cukorral, hogy pikáns ízt kapjak. Jól behűtöm, hogy összeérjenek az ízek.
A gombát megmosom, majd a tönkjét kiszedem és annak a helyére teszek egy karika kolbászt. A darált húsból tenyérnyi gombócokat formázok, kissé kilapítom és belehelyezek egy kolbászos gombát, majd körbetapasztom a húst mindenhol, hogy a töltelék sehol se kandikáljon ki.
Tepsibe pakolva, 180-190 fokos sütőben készre sütöm.
A káposztát meglocsolom a dresszinggel, majd a rizzsel és a fasírttal tálalom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...