2014. július 4., péntek
Duplán -gombával és kolbásszal- töltött fasírt rizzsel, káposztasalátával
Hozzávalók :
a fasírthoz
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- majoranna, petrezselyem
- 1 ek. mustár
a fasírt " tölteléke "
- közepesen nagy csiperkegomba
- csípős parasztkolbász
a rizshez
- 50 dkg rizs
- olaj
- só
a salátához
- 1 zacskó káposztasaláta (fejes,- és lila káposzta )
- 1 nagy doboz tejföl
- kb. 1 ek. mustár
- kb. 1 ek. fehérborecet,
- só, bors
- kevés cukor
Elkészítés :
A rizst kevés olajon megpirítom, majd sózom, és dupla mennyiségű (1 liter ) forró vízzel felöntöm.
Előmelegítem a sütőt.
A fasírt hozzávalóit összegyúrom, felhasználásig hűtőben pihentetem.
A káposzta dresszingjéhez a tejfölt sózom, borsozom, ízesítem a mustárral, az ecettel, és annyi cukorral, hogy pikáns ízt kapjak. Jól behűtöm, hogy összeérjenek az ízek.
A gombát megmosom, majd a tönkjét kiszedem és annak a helyére teszek egy karika kolbászt. A darált húsból tenyérnyi gombócokat formázok, kissé kilapítom és belehelyezek egy kolbászos gombát, majd körbetapasztom a húst mindenhol, hogy a töltelék sehol se kandikáljon ki.
Tepsibe pakolva, 180-190 fokos sütőben készre sütöm.
A káposztát meglocsolom a dresszinggel, majd a rizzsel és a fasírttal tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bors,
Cukor,
Darált hús,
Ecet,
Fokhagyma,
Gomba,
Káposzta,
Kolbász,
Lila káposzta,
Majoránna,
Mustár,
Petrezselyem,
Rizs,
Saláta,
Só,
Tejföl,
Vagdalt / Fasírt,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése