2014. július 29., kedd
Baconos csavart - házi croissant tésztából
Hozzávalók :
- 1 adag házi expressz croissant tészta
- szeletelt bacon
Elkészítés :
A házi tésztát a recept szerint elkészítem.
A sütőt előmelegítem.
A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtom, kb. 2-3 ujjnyi vastag, 15-20 cm hosszú ( a baconnal egyező hosszúságú ) csíkokra vágom. Hosszában félbevágom, a tetején 2-3 cm kivételével, a bacont is hasonlóképpen. A csúcson összefogom a tésztát a szalonnával, majd a " szárakat " egymáson átvetve összefonom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, majd aranybarnára sütöm a csavart tésztát.
Megjegyzés : Természetesen használhatunk mélyhűtött leveles tésztát is.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bacon,
Cukor,
Élesztő,
Liszt,
Só,
Sós/Sajtos sütemény,
Tej,
Tejföl,
Tojás,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése