Print Friendly and PDF

2014. július 31., csütörtök

Meggypudingos piskótatekercs




Hozzávalók :

- 3 tojás
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 12 dkg cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 1/3 tasak sütőpor
a pudinghoz
- 1 tasak főzős vaníliás pudingpor
- 20-25 dkg meggy
- 5 ek. cukor
- egy csipet fahéj
- egy kevés rum vagy konyak ( elhagyható )

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verem. A sárgájákat a cukrokkal, és a vajjal habosra keverem, végül hozzáadom a tejet. Jól elkeverem, és egy kevés tojáshabbal lazítom. Ezután hozzáadom a maradék habot, majd beleszitálom a sütőporos-kakaós lisztet. Óvatos, de határozott mozdulatokkal csomómentesre kikeverem.
Egy kb. 35 x 30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát és kb. 185 fokon, 10-14 perc alatt készre sütöm. Még melegen a papír segítségével lazán feltekerem és hagyom kissé hűlni.
Addig elkészítem a pudingot.
A gyümölcsöt lemosom, kimagozom, majd egy lábosba, magas hőfokon felteszem főni a cukorral és a fahéjjal. Mikor a meggy levet engedett, és félig megpuhult, leszűröm a levét, amit egy kevés vízzel 5 dl-re kiegészítek. Kb. 1 dl lében csomómentesre kikeverem a pudingport, a többit közepes hőfokon ( nehogy elpárologjon ) újra felforralom a gyümölccsel, majd besűrítem a pudingporral. Az alkohollal ízesítem.
A piskótaroládot kitekerem, majd a pudinggal megkenem. A papír segítségével szorosan feltekerem, összecsavarom a végeit, majd hagyom kihűlni.
Rövid hűtés után szeletelve kínálom.





Megjegyzés :  A még fel nem szeletelt tekercset be is vonhatjuk étcsokoládéval, vagy marcipán ízű cukormázzal.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...