Print Friendly and PDF

2014. július 3., csütörtök

Frittata



Hozzávalók : 

- 2 tojás / fő
- hagyma, fokhagyma
- só, bors, bazsalikom, oregánó
- olaj
- zöldségek : főtt zöldborsó, gomba, főtt kukorica, paradicsom, cukkini

Elkészítés : 

A sütőt előmelegítem.
A zöldségeket - ha szükséges - kockára vágom és egy edénybe rakom.. Egy tálba beleütök 4 tojást, fűszerezem, majd ízlés szerint belekanalazok ( 2-4 ek. ) a vegyes zöldségekből.
Egy magas falú serpenyőt vékonyan kiolajozok, majd beleöntöm a zöldséges tojást. A serpenyőt mozgatva elegyengetem, hogy egy kis pereme legyen. Néha megrázom, lapátkanállal alásegítve, óvatosan megmozgatom.
Mikor az alja és az oldala már megszilárdult,egy kibélelt tepsibe csúsztatom, beteszem a forró sütőbe, és készre sütöm.
Tálalásnál szeletekre vágva kínálom.





Megjegyzés : Akinek van öntöttvas serpenyője, az készítheti abban a tojást, majd rögtön be is lehet rakni a sütőbe.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...