Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető, de laktató fogás.
Hozzávalók :
- 4-5 szelet sertéskaraj
- liszt, tojás, morzsa a panírozáshoz
- 1 zacskó tészta ( fusilli )
- só, bors
- ( olíva ) olaj
- bazsalikom
a salátához
- 2 db nagy mozzarellagolyó
- 2 nagy paradicsom
- pár levél bazsalikom
- olívaolaj
- főtt zöldborsó ( el is hagyható )
- csipet só
Elkészítés :
A húst, a paradicsomot és a bazsalikomleveleket megmosom.
A karajt papírtörlőn megszárítgatom, majd hagyományos módon bepanírozom, és forró olajban kisütöm.
A bazsalikomlevelet, kevés olajjal és egy csipet sóval leturmixolom. A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm, majd még melegen meglocsolom a bazsalikomos olajjal..
A salátához a paradicsomot a mozzarellával együtt kb. fél centi vastag szeletekre vágom.1 szelet paradicsomra 1 szelet sajtot teszek, amire 1 szép bazsalikomlevél kerül. A rétegezést addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók. A kész salátát sózom, olívaolajjal locsolom meg, majd egy kevés zöldborsót szórok mellé.
A fűszerolajas tésztát a rántott karajjal és a salátával tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése