Print Friendly and PDF

2014. július 7., hétfő

Meggyszósz főtt hússal, sós burgonyával




Hozzávalók : 

a meggyszószhoz
- 35-45 dkg meggy
- 3-4 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
- őrölt gyömbér, őrölt fahéj
- 2-3 ek. cukor
- 1 dl száraz vörösbor ( elhagyható )
- tejföl és liszt a habaráshoz
a húshoz
- alaplében / levesben / fűszeres vízben főtt hús ( pl. pulykamell, marhafartő, sertéskaraj, stb. )
a körethez
- 50 dkg burgonya


Elkészítés : 

A burgonyát megtisztítom, felkockázom, majd felteszem sós vízbe főni ( nem szétfőzni !! ) .
A szószhoz a meggyet megmosom, kimagozom. A hagymákat megtisztítom, finomra aprítom, a bacont felkockázom.
Egy serpenyőbe megpirítom a bacon, rádobom a hagymákat, majd együtt dinsztelem tovább őket. Ha a hagyma üvegesre pirult, megszórom a cukorral. Mikor kissé megkaramellizálódott a hagyma a szalonnával, hozzáadom a meggyet, és összeforgatom. Sózom, borsozom, fűszerezem, majd felöntöm a borral és annyi vízzel, hogy egy ujjnyi magasan ellepje. Puhára párolom a gyümölcsöt, majd tejfölös habarással sűrítem.
A burgonyát leszűröm.
Tálalásnál a húst felszeletelem, a burgonyával és a meggyszósszal kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...