Print Friendly and PDF

2015. június 24., szerda

Almás-túrós réteskocka




Hozzávalók : 

- 1 csomag ( 12 lapos ) rétestészta
- 5-8 dkg olvasztott vaj v. 1 dl olaj
a túrós töltelékhez
- 70 dkg túró
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 dl tejföl
- 4 tojássárga
- 8 dkg porcukor
- mazsola, ízlés szerint ( én rumos mazsolát  használtam )
az alma réteghez
- 5-7 db, közepes-nagyobbacska alma
- 5-6 ek. porcukor
- 1 ek. őrölt fahéj

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt. Egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral.
Az almákat meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. A porcukrot összekeverem a fahéjjal. A túrós töltelék hozzávalóit botmixerrel krémes masszává turmixolom.
A tepsibe fektetek egy réteslapot, és vékonyan megkenem vajjal. majd ráfektetek egy újabb lapot.


Erre rákenem a túrós töltelék felét, megszórom 1-2 ek. mazsolával. Újabb 2 réteslap következik, az előző módon, amire az almaszeleteket rakom, megszórva a fahéjas cukorral.


Erre újabb két réteslap következik, a maradék túrótöltelékkel, és mazsolával, majd a következő réteg réteslap, és rá az alma. Ezt a maradék réteslappal fedem be, megkenve a vajjal.
180-190 fokon aranybarnára sütöm.
Ha kész, megszórom fahéjas porcukorral, majd kockára vágva tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...